Özlem Çerçioğlu ve 3 diğer belediye AK Parti’ye geçiyor... CHP’li Bülbül doğrularken, AK Parti Aydın İl Başkanlığı yalanladı

Habergündemim.com

Aydın’da CHP’den AK Parti’ye geçiş iddiaları gündemi hareketlendirdi. Özlem Çerçioğlu ile Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının AK Parti’ye katılacağı konuşuluyor. AK Parti Aydın İl Başkanlığı ise bu iddiaları yalanladı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN GEÇİŞ İDDİALARI

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçeceği iddiaları, Ağustos ayı başında yerel basında gündeme geldi. Aydınlife gazetesi sahibi Arif Kunur’a konuşan Çerçioğlu, iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı. Ancak kulislerde haberin yeniden dolaşıma girmesi dikkat çekti.

HaberTürk muhabiri Mahir Kılıç, Çerçioğlu’nun 14 Ağustos’ta AKP’ye katılacağını ve rozetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılacağı iddiasını paylaştı. Ayrıca CHP’li Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının da AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor.

CHP’Lİ BÜLBÜL İDDİALARI DOĞRULADI
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Sözcü’ye yaptığı açıklamada iddiaları doğruladı. Bülbül, Çerçioğlu ile diğer üç belediye başkanının AK Parti’ye katılacağını ifade etti. Bülbül’ün açıklaması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen ise TV 100 yayını sırasında bir telefon görüşmesine atıfta bulunarak, Çerçioğlu’nun istifa ettiğini ve diğer başkanlarla birlikte AK Parti’ye katılacağını dile getirdi.

AKP’DEN YALANLAMA GELDİ
AK Parti Aydın İl Başkanlığı, iddiaları yalanlayan bir basın açıklaması yayımladı. Özel Kalem Müdürü Cumali Uçar, Çerçioğlu’nun AK Parti’de olamayacağını belirterek, yalnızca Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve 13 meclis üyesinin partiye katılacağını duyurdu.

Uçar açıklamasında, “Son günlerde kamuoyuna yansıyan Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçeceği söylentisi gerçeği yansıtmıyor. CHP tarafından planlı bir algı operasyonu yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

KAMUOYUNDAKİ TEPKİLER VE KULİSLER
Aydın kamuoyunda iddialar geniş yankı buldu. Sosyal medyada farklı yorumlar yapılırken, siyasi kulislerde tartışmalar sürüyor. Özlem Çerçioğlu henüz resmi bir açıklama yapmadı ve kamuoyu gelişmeleri merakla takip ediyor.