Nejat Uygur’un Doğum Gününde Buca Amfi Tiyatroda Unutulmaz Gecce
Buca Belediyesi, uzun süredir kullanılmayan Zeki & Metin Amfi Tiyatro’yu baştan sona yenileyerek yeniden sanatseverlerin hizmetine sundu. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin “Hey Gidi Günler” adlı interaktif komedisiyle kapılarını açan amfi tiyatro, Bucalıların yoğun katılımıyla coşkulu bir geceye ev sahipliği yaptı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu perde bir daha asla kapanmayacak” dedi.
Buca’nın Kültürel Yaşamına CanlılıkBuca Belediye Başkanı Görkem Duman, Zeki & Metin Amfi Tiyatro’nun sadece bir yapı olmadığını, gençlerin, çocukların ve sanatçıların buluşma noktası haline geleceğini vurguladı. Tiyatro, konser, festival ve daha birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak tesisin Buca’nın kültürel belleğini güçlendireceğini söyledi.
Uygur Kardeşlerden 10 Yıl Sonra Aynı SahneBaşkan Duman, amfi tiyatroda sahnelenen son oyunun Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlere ait olduğunu belirterek, 10 yıl aradan sonra bu sessizliğin kahkahalarla bozulduğunu aktardı. Bu özel gecenin hem geçmişe saygı hem de geleceğe umut taşıdığını ifade etti.
Nejat Uygur AnıldıGecede, rahmetli tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un doğum günü dolayısıyla anma yapıldı. Süheyl ve Behzat Uygur sahneden Nejat Uygur’un fotoğrafını göstererek alkış aldı. Başkan Duman, sanatçının ruhunun şad olmasını diledi.