Nazilli’de Gübre Bayilerine Eş Zamanlı Denetim

Aydın'ın Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren gübre bayileri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı ülke çapındaki denetim seferberliği kapsamında kontrol edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bayilerde gübrelerin içerik ve etiket uyumluluğunu denetledi, numune alarak kalite standartlarını inceledi.

Gübrelerin Kalitesi ve Etiketler Kontrol Edildi

Ekipler, yapılan denetimlerde gübrelerin etikette belirtilen içeriklerle uyumlu olup olmadığını ve kalite standartlarını tek tek kontrol etti. Ayrıca bayilerin yasal gerekliliklere uygunluğu da denetlendi. Yetkililer, bu uygulamanın çiftçilerin güvenilir ve kaliteli gübreye ulaşmasını sağlamak ve gübre sektöründe haksız rekabetin önüne geçmek için önemli olduğunu vurguladı.

"Denetimler Aralıksız Devam Edecek"

Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen gübre denetim seferberliği kapsamında ilçemizde bulunan gübre bayileri kontrol edildi. Üreticilerimizin sağlıklı ürünler yetiştirebilmeleri için denetimlerimiz aralıksız sürecek."