Mordoğan Manal Koyu'nda korkutan yangın: Ekipler bölgeye sevk edildi
İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi’nde bulunan Manal Koyu, akşam saatlerinde çıkan yangınla alevlere teslim oldu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan yangın bölge halkını tedirgin ederken, çevredeki vatandaşlar hızla tahliye edildi.
Yangın, rüzgarın etkisiyle dakikalar içinde yayıldıGörgü tanıklarının ifadesine göre, Manal Koyu çevresinden dumanların yükselmesiyle birlikte yangın ihbarı yapıldı. Olay yerine ilk etapta İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ardından Karaburun Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yönlendirildi.
Rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın, kısa sürede ormanlık alanın içine kadar ilerledi. Yetkililer, yangının çıkış nedenine dair henüz net bir açıklama yapmadı.
Ekipler seferber oldu, tahliyeler yapıldıYangının etkilediği alandaki yazlık evler ve çadır kamp bölgelerinde kalan vatandaşlar, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde tahliye edildi.
AFAD ve 112 Acil ekipleri de bölgede konuşlandırıldı. Henüz can kaybı ya da yaralanma bilgisi bulunmazken, yangına 2 helikopter, 1 uçak ve çok sayıda arazöz ile müdahale ediliyor.
Karaburun Kaymakamlığı ve İzmir Valiliği, vatandaşlara yangın bölgesine yaklaşmamaları yönünde çağrıda bulundu.
Çevre köylerde yaşayan yurttaşlara da dikkatli olmaları ve herhangi bir duman tespitinde 112’yi aramaları konusunda uyarı yapıldı.