Kuru incirde gıda güvenliği için 19 bin kerevet üreticilere dağıtıldı
Cennet meyvesi olarak bilinen kuru incirde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla İzmir ve Aydın'daki üreticilere 19 bin kerevet dağıtıldı. Proje, incirin ihracatta sorun yaşamadan tüketiciye ulaşması için yürütülüyor.
İhracatta kalite hedefiEge Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında üreticilere dağıtılan kerevetler, kurutma sırasında incirin toprakla temasını önleyerek aflatoksin ve okratoksin oluşumunu engellemeyi amaçlıyor.
İzmir ve Aydın'daki üreticiler faydalandıProtokol kapsamında İzmir'deki üreticilere 7 bin 500, Aydın'daki üreticilere ise 11 bin 500 kerevet teslim edildi. Böylece hem ürün kalitesi hem de ihracatta sürdürülebilirlik için önemli bir adım atılmış oldu.
Eğitim ve destek çalışmalarıEge İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Avrupa Birliği başta olmak üzere ihracat pazarlarında kuru incirin kesintisiz bir yolculuk yapabilmesi için ekipman desteğinin yanı sıra eğitim çalışmalarının da 2000'li yılların başından bu yana sürdüğünü vurguladı.