Karabağlar Belediyesi'nde Ödeme Krizi

Karabağlar Belediyesi'ne bağlı KAR-BEL işçileri, maaş kesintileri ve ödeme krizine karşı tepkilerini artırıyor. DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube tarafından yapılan açıklamada, 1 Temmuz Salı günü tam gün oturma eylemi yapılacağı duyuruldu. İşçiler, yaşadıkları mağduriyetin giderilmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Eylem Kararı ve Planları

Sendika temsilcileri ve işyeri yöneticileriyle yapılan toplantı sonucunda, ödeme sorunlarının nedenleri konusunda net bir açıklama alamayan işçiler, mağduriyetin devam etmesi halinde harekete geçme kararı aldı.

Pazartesi günü; Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Ana Bina işyerlerinde geniş katılımlı bilgilendirme toplantıları yapılacak.

Salı günü ise Belediye Ana Bina önünde tam gün oturma eylemi gerçekleştirilecek.

Eylemin ardından, KAR-BEL işçilerinin yaşadığı sorunlar, pazarlarda, metro girişlerinde ve halkın yoğun olduğu yerlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

İşçilerin Talepleri

DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube tarafından işçilere iletilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Mayıs ayında maaşlarımızda yaşanan kesintilerin nedenini hâlâ anlayabilmiş değiliz. Bu mağduriyetimizin görmezden gelinmesini kabul etmiyoruz. Birlikte güçlü olduğumuzu unutmayalım ve hakkımız olanı almak için kararlılıkla mücadele edeceğiz."