İzmir’de “Engelleri Aşan Hamleler” Satranç Turnuvası: Görme Engelli Sporcular Kıyasıya Yarıştı
Haber Merkezi | 17 Haziran 2025 - www.habergundemim.com
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri, Avrasya Engelliler Spor Kulübü ve İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen “Umuda Yol Olalım Engelleri Aşan Hamleler Satranç Turnuvası” Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Turnuvada 11 görme engelli sporcu kıyasıya mücadele etti.
Görme Engelliler İçin Özel TurnuvaTürkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği destekli organizasyonda, 2018 ve öncesinde doğan lisanslı görme engelli sporcular hamleleriyle fark yarattı. Satranç sporuna olan ilgiyi artırmak ve görme engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen turnuva, sporseverler tarafından ilgiyle takip edildi.
Şampiyon Süleyman Saltık OlduTurnuvanın birincilik ödülünü Süleyman Saltık kazandı. Hüseyin Demirel ikinci, Orhan Bolat ise üçüncü oldu. Sporcuların heyecanına ortak olan katılımcılar, ödül töreninde duygu dolu anlar yaşadı.
“Engelleri Aşan Sporcularımızla Gurur Duyuyoruz”Ödülleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Abuzer Altuntaş, Spor Çalışmaları Şube Müdürü Emre Gönlü ve Uluslararası Lions Kulüpleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu Göz Nurunu Koruma Hizmet Direktörü Halil Sayar takdim etti.
Katılımcılar, görme engelli sporcuların azmi ve başarılarının herkes için ilham verici olduğunu vurguladı.