İzmir’de 90 Dakika Düzenlemesi: İZBAN İçin Değişiklik Gündemde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN’da 90 dakika uygulamasının kaldırılacağı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tugay, “90 dakikayı komple kaldırmıyoruz. İZBAN’daki kısmı kaldırmak istiyoruz” dedi.

Tugay, uygulamanın geri getirilmesi sürecinde TCDD’nin maliyet konusundaki tavrını da eleştirerek, “TCDD, ‘Biz mali yükü taşımayız, belediye üstlenirse kabul ederiz’ dedi. İZBAN’da yüzde 50 ortaklığımız olmasına rağmen 90 dakikanın tamamına yakınını biz üstleniyoruz. Bu durumda 90 dakika ile ilgili bir düzeltme yapılması gerektiğini konuştuk” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, yapılacak düzenlemenin yalnızca İZBAN’ı kapsayacağını ve diğer toplu ulaşım araçlarında 90 dakika uygulamasının süreceğini vurguladı.