Göl Gazinosu Yeniden Doğuyor: İzmir Enternasyonal Fuarı’na Hazırlık Tamamlandı
Habergündemim.com
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ın simge yapılarından Göl Gazinosu’nu yeniden inşa ederek İzmirlilere kazandırıyor. Tarihi dokusuna sadık kalınarak aslına uygun şekilde yapılan çalışmalarla bina ve çevresi yeni işlevleriyle 94. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (29 Ağustos – 9 Eylül) kapılarını açacak.
Tarihi Mekân Yeniden Kent YaşamındaSahnesinde Zeki Müren’den Ajda Pekkan’a, Barış Manço’dan Cem Karaca’ya kadar Türkiye’nin yıldızlarını ağırlayan Göl Gazinosu, uzun yıllar sonra tekrar İzmirlilerin buluşma noktası olacak. Mutfak Müzesi ve sosyal tesis olarak kullanılacak yapı, bir yandan geçmişin anılarını yaşatırken bir yandan da gelecek nesillerin yeni hatıralarına ev sahipliği yapacak.
Gölette Kaçaklar Önlenip Filtrasyon Sistemi KurulduYapı İşleri Dairesi Başkanlığı, gazinonun ortasında yer alan yapay gölette izolasyon çalışması yaparak su kaçaklarını engelledi. Ayrıca, daha önce bulunmayan filtrasyon sistemi projeye dahil edilerek göl suyunun sürekli temiz ve hijyenik kalması sağlandı.
Peyzaj ve Erişim DüzenlemeleriPark ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, 3 bin metrekarelik alanda tarihsel dokuya uygun peyzaj düzenlemesi yaptı. Bu kapsamda ıhlamurlu meydan yeniden oluşturuldu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ise alanın yaya konforu ve engelli erişimine uygun hale getirilmesini sağladı.
Ada Gazinosu İçin 2026’da BaşlangıçKültürpark’ın bir diğer simge yapısı olan Ada Gazinosu’nda ise yapının statik açıdan güçsüz olduğu tespit edildi. Koruma Kurulu onay sürecinin ardından 2026 yılında rekonstrüksiyon çalışmaları başlayacak.
İzmir’in Kültürel Belleğinde Yıldızlar GeçidiKültürpark gazinoları, yalnızca İzmir’in değil Türkiye’nin kültürel belleğinde özel bir yere sahip. Yıllar boyunca konserler, tiyatrolar ve sahne sanatlarıyla bir “yıldızlar geçidine” ev sahipliği yapan bu yapılar, şimdi yenilenen yüzleriyle kent yaşamında yeniden canlanıyor.