Cemil Tugay'dan CHP'li İlçe Başkanlarına Sert Mesaj: "Keşke O Zaman Konuşsaydınız"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde devam eden işten çıkarmalar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde tartışmalara yol açtı. Belediye Başkanı Cemil Tugay, parti içinden gelen eleştiriler üzerine sessizliğini bozarak, sürecin idari ve mali bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Toplantıya Katılmadı: "Nezaket Gereği Çağrılmalıydım" Tugay, bazı ilçe başkanları ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yaptığı olağanüstü toplantıya ilişkin, "Benimle ilgili bir konu konuşuluyorsa, davet edilmem gerekirdi" dedi. Tugay, işten çıkarmaların siyasi değil idari nedenlerle yapıldığını ve belediyenin sürdürülebilir bir bütçeye kavuşması için bu adımların zorunlu olduğunu savundu.

"İşten Çıkarılanlar Arasında Partililer Olması Süreci Değiştirmez" İşten çıkarılan bazı kişilerin CHP üyesi olması nedeniyle yapılan eleştirileri de yanıtlayan Tugay, "Bu siyasi değil, mali bir mesele. Belediyede personel giderleri çok yüksek ve bu yük sürdürülebilir değil" ifadelerini kullandı.

"Geçmişte Sessiz Kalanlar Şimdi Konuşuyor" Cemil Tugay, görevinden önce belediyeye yapılan yoğun personel alımlarına atıfta bulunarak, "Keşke o dönemde bu kadar insan alınırken ses çıkarılsaydı. Kendi tanıdıklarını işe sokmaya çalışanların bugün söylediklerini ibretle izliyorum" diye konuştu.

Genel Merkez Yorumu: "Baskı Kuracaklarını Sanıyorlarsa Yanılıyorlar" İl Başkanı Aslanoğlu'nun süreci CHP Genel Merkezi'ne taşıyacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Tugay, "Genel merkez zaten bu durumu biliyor. Eğer bu yolla bir baskı kurulacağı düşünülüyorsa, bu büyük bir yanılgı olur" dedi.

Ne Olmuştu? CHP'li bazı ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde son günlerde yaşanan işten çıkarmalar nedeniyle olağanüstü toplanmış, sürecin sonlandırılması ve işçilerin geri alınması yönünde taleplerini dile getirmişti. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise bu talepleri genel merkeze ileteceğini duyurmuştu.