Cemil Tugay’dan AK Parti’ye geçeceği iddialarına sert tepki!
Hakan Kanber/Habergündemim.com
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etmesi, kulislerde AK Parti’ye geçeceği iddialarını gündeme getirdi. Ancak Tugay, Nevşin Mengü’nün YouTube programında bu iddialara sert tepki göstererek “Bu kadar saçma bir şeye inanamıyorum” ifadelerini kullandı.
TUGAY’IN ZİYARETİ VE ORTAYA ATILAN İDDİALARCemil Tugay, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, eski Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti. Ziyaretin amacı, İzmir’in büyük projeleri için uluslararası kalkınma bankalarından kredi sağlama sürecinde Bakanlık onayı gerektiren işlemlerdi. Ancak bu görüşme, Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki spekülasyonlara yol açtı.
“AHLAK BİTTİ Mİ?”Tugay, iddialara ilişkin, “15 yıldır CHP üyesiyim. Siyaseti çıkar mantığı ile yapmıyoruz. Dünya görüşümüz, inancımız ve siyasi duruşumuz belli. Böyle bir iftiraya maruz kalmak çok ayıp” dedi. Siyaset yapmak isteyenlerin etik ve ahlak kurallarına uyması gerektiğini vurguladı.
CHP İLE İLİŞKİLERİ VE PARTİDEKİ DURUMTugay, CHP yönetimi ile arasında bir sorun olmadığını, özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yakın ilişkileri bulunduğunu belirtti. “Partimin içerisindeki bazı kişilerle görüş farklılıklarımız olabilir, ama görevim şehrin sorunlarına çözüm üretmek” dedi. Partisini değiştirme gibi bir niyetinin olmadığını da ekledi.
GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ: SİYASET DEĞİL, KREDİ ONAYIHazine ve Maliye Bakanı Şimşek’le görüşmesinin İzmir projeleri için dış kredi onaylarıyla ilgili olduğunu açıklayan Tugay, “Burada siyaset değil, şehrin ihtiyaçları konuşuldu. Kolaylaştırıcı olarak AK Parti’li isimler eşlik etti. Bunun üzerinden uydurma hikaye yapılması akıl alır değil” dedi.