AK Parti İzmir Heyeti Bergama’da Temaslarda Bulundu
Tahsin TUNA
AK Parti İzmir heyeti, Bergama'da TOKİ konutları, Millet Bahçesi ve ilçedeki yatırımları yerinde inceleyerek, muhtarlar ve bürokratlarla bir araya geldi. İlçe yöneticileri ve partililer de ziyaretlere eşlik etti.
İlçe Talepleri Masaya YatırıldıBergama İlçe Başkanı Hasan Şahin, Bakırçay Havzası'nda yaşanan kuraklık sorununa dikkat çekerek, yarım kalan gölet ve baraj projelerinin tamamlanmasını talep etti. Şahin ayrıca Bergama Devlet Hastanesi'nin yetersiz olduğunu belirterek Kınık, Dikili ve Bergama'ya hizmet verecek bölge hastanesi talebini dile getirdi. Kozak çevre yolunun yapılması, İzmirGaz çalışmalarının tamamlanması ve Millet Bahçesi'nin açılışa hazır hale getirilmesi de öncelikli talepler arasında yer aldı.
İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısından AçıklamalarAK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bergama'nın stratejik önemine dikkat çekerek, "Bergama bizim için öncelikli ilçelerimizden biridir. Tüm sorunlarınızın çözümü için kapımız her zaman açıktır" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise, ilçeye kazandırılan yatırımları hatırlatarak şunları söyledi:
Ağız ve diş sağlığı merkezi
700 yataklı öğrenci yurdu
Gençlik merkezi ve spor salonu
Tamamlanan Millet Bahçesi
Gece müzeciliği uygulamasıyla turizme katkı
İnan ayrıca, köylerde internet ve iletişim altyapısının güçlendirilmesi ve Bergama'ya yeni bir sanayi sitesi kazandırılması yönünde hazırlıkların devam ettiğini belirtti.
Ulaşım ve Gelecek Hedefleriİzban hattının Bergama'ya uzatılması sürecinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetersizliği nedeniyle uzadığını vurgulayan İnan, projenin takipçisi olacaklarını ifade etti.
31 Mart seçimlerinde Bergama'da belediyeyi kaybettiklerini hatırlatan İnan, "2029 seçimlerinde hem Büyükşehir'de hem de Bergama'da AK Parti belediyeciliğini yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Bizim anlayışımız laf değil icraattır" sözleriyle konuşmasını tamamladı.