Aliağa’da ’solistler geçidi’

KÜLTÜR-SANAT/EDEBİYAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.04.2022 - 22:11, Güncelleme: 01.04.2022 - 18:22 4419+ kez okundu.
 

Aliağa’da ’solistler geçidi’

Aliağa’da ’solistler geçidi’
Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği (THM) korosu, yılın ikinci ‘Solistler Geçidi’ ile halk müziği tutkunlarının karşısına çıktı. Mini konser tadındaki geceye katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, solistlerin seslendirdiği eserlere türkü severlerle birlikte eşlik etti.Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen konsere Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu ve müzikseverler katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde Yegâne Akyüz, Ahmet Mintaş, Lava Öner, Muammer Şencan, Fidan Maden, Aliş Maden, Hediye Gelişli Güral, Nimet Gülerer ve Hasan Düzenli solist olarak sahne aldı. Solistler seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle solo performans sergiledi. Anadolu’nun farklı yörelerinden ezgilerin yer aldığı repertuar türkü tutkunlarına Anadolu’yu diyar diyar gezdirdi. Başkan Serkan Acar, solistlerin seslendirdiği eserlere katılımcılarla birlikte eşlik etti.İzleyenlerden sık sık alkış alan koristler konser sonunda ayakta alkışlandı. Başkan Serkan Acar, konser sonunda koro şefi Ali Hikmet Gökçen’e çalışmalarından dolayı teşekkür çiçeği takdim etti.“Solistlerimizin heyecanını gördükçe heyecanlanıyorum”Bir solistler gecesinde daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Solistlerimizin heyecanı yaptıkları işe ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Solistlerimizin heyecanını gördükçe ben de en az onlar kadar heyecanlanıyorum. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen koro şefimiz Ali Hikmet Gökçen ve solistlerimiz başta olmak üzere bu güzel gecede solistlerimizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.“Bir sonraki konserimiz 28 Mayıs’ta”Atölye çalışması olarak yaptıkları solistler geçidinin ikincisini gerçekleştirdiklerini dile getiren koro şefi Ali Hikmet Gökçen, “Sezon boyunca yaptığımız çalışmaların meyvesi gibi müziğimizi Aliağalılara sunmaya çalışıyoruz. Dekorumuzla, solistlerimizle ve katılımcılarımızla çok güzel bir gece yaşadık. Bizleri yalnız bırakmayan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkülere eşlikler çok güzeldi. Bir sonraki konserimiz 28 Mayıs’ta olacak. Bütün Aliağalıları Açıkhava Tiyatrosuna bekliyoruz. Sürpriz bir konuğumuz da olacak” dedi.
Aliağa’da ’solistler geçidi’
Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği (THM) korosu, yılın ikinci ‘Solistler Geçidi’ ile halk müziği tutkunlarının karşısına çıktı. Mini konser tadındaki geceye katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, solistlerin seslendirdiği eserlere türkü severlerle birlikte eşlik etti.
Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen konsere Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu ve müzikseverler katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde Yegâne Akyüz, Ahmet Mintaş, Lava Öner, Muammer Şencan, Fidan Maden, Aliş Maden, Hediye Gelişli Güral, Nimet Gülerer ve Hasan Düzenli solist olarak sahne aldı. Solistler seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle solo performans sergiledi. Anadolu’nun farklı yörelerinden ezgilerin yer aldığı repertuar türkü tutkunlarına Anadolu’yu diyar diyar gezdirdi. Başkan Serkan Acar, solistlerin seslendirdiği eserlere katılımcılarla birlikte eşlik etti.
İzleyenlerden sık sık alkış alan koristler konser sonunda ayakta alkışlandı. Başkan Serkan Acar, konser sonunda koro şefi Ali Hikmet Gökçen’e çalışmalarından dolayı teşekkür çiçeği takdim etti.

“Solistlerimizin heyecanını gördükçe heyecanlanıyorum”
Bir solistler gecesinde daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Solistlerimizin heyecanı yaptıkları işe ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Solistlerimizin heyecanını gördükçe ben de en az onlar kadar heyecanlanıyorum. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen koro şefimiz Ali Hikmet Gökçen ve solistlerimiz başta olmak üzere bu güzel gecede solistlerimizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bir sonraki konserimiz 28 Mayıs’ta”
Atölye çalışması olarak yaptıkları solistler geçidinin ikincisini gerçekleştirdiklerini dile getiren koro şefi Ali Hikmet Gökçen, “Sezon boyunca yaptığımız çalışmaların meyvesi gibi müziğimizi Aliağalılara sunmaya çalışıyoruz. Dekorumuzla, solistlerimizle ve katılımcılarımızla çok güzel bir gece yaşadık. Bizleri yalnız bırakmayan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkülere eşlikler çok güzeldi. Bir sonraki konserimiz 28 Mayıs’ta olacak. Bütün Aliağalıları Açıkhava Tiyatrosuna bekliyoruz. Sürpriz bir konuğumuz da olacak” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.